Owsianka:
a) jest doskonałym źródłem błonnika, który pomaga nam w trawieniu, przyspiesza metabolizm i likwiduje
problemy jelitowe
b) dostarcza nam kwasów tłuszczowych, których nasz organizm nie potrafi sam wytworzyć
c) posiada niski indeks glikemiczny
d) ma niewiele kalorii, a jednocześnie znakomicie likwiduje uczucie głodu.
Owsianka truskawkowa
- 250 ml mleka
- garść migdałów
- 3 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki otrębów żytnich
- 1 szklanka pokrojonych truskawek (świeżych lub mrożonych)
1. Truskawki na noc pozostawiłam do rozmrożenia. Na drugi dzień pokroiłam je na małe kawałki.
2. Mleko zagotowujemy w rondelku, kiedy będzie się już gotowało, to dodajemy posiekane migdały, płatki owsiane, otręby i truskawki.
3. Wszystko mieszamy, aż do momentu, kiedy nasza owsianka zgęstnieje.
4. Całość przelewamy do czarki i dekorujemy truskawkami.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz