Młody jęczmień jest to sproszkowany i suszony odpowiednio młody jęczmień - ok. 7 dniowy. To właśnie dzięki tym młodym pędom wszystkie jego właściwości są w nim skondensowane. Proszek, który uzyskuje się w procesie sproszkowania pije się najczęściej z wodą lub sokami owocowymi / warzywnymi.
Po więcej szczegółów zapraszam Was na stronę www.mlodyjeczmien.pl Znajdziecie tam wszystkie potrzebne informacje o tym cudownym produkcie :)
Młody jęczmień wymieszany z wodą w smaku jest dosyć nieprzyjemny (później można się do niego przekonać ;p) - po prostu ma zapach i smak trawy. Ale kiedy zblenduje się go np. z bananem, to jest już lepszy.
Przyjmowanie:
- Raz dziennie, na czczo (30 minut przed posiłkiem) - łyżeczka jęczmienia + 200 ml wody
- Raz dziennie, najlepiej rano w koktajlu warzywnym lub owocowym w ramach śniadania - 2 łyżeczki jęczmienia + niewielka ilości zimnej wody + owoce lub warzywa
- 3 razy dzienni(przed posiłkami) - łyżeczka jęczmienia + 200 ml wody
- Można również dodawać go do dań (np. zup, makarony, sosy ) jednak muszą one być przestudzone.
Nie należy rozpuszczać proszku w gorącej wodzie, gdyż temperatura niszczy jego właściwości.!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz