sobota, 4 kwietnia 2015

Młody jęczmień - zielone cudo

     Niedawno w Bielsku odbyły się Targi  Zdrowej Żywności i Zdrowego Stylu Życia "EKOstyl 2015". Pojawiłam się na nich i jedno ze stoisk przykuło moją uwagę czymś zielonym i napisem "idealny na wiosnę - oczyszcza organizm". I tak odkryłam młody jęczmień, który jest cudny i ma niezliczoną liczbę pozytywnych właściwości.
Młody jęczmień jest to sproszkowany i suszony odpowiednio młody jęczmień - ok. 7 dniowy. To właśnie dzięki tym młodym pędom wszystkie jego właściwości są w nim skondensowane. Proszek, który uzyskuje się w procesie sproszkowania pije się najczęściej z wodą lub sokami owocowymi / warzywnymi.
     Po więcej szczegółów zapraszam Was na stronę www.mlodyjeczmien.pl  Znajdziecie tam wszystkie potrzebne informacje o tym cudownym produkcie :)
    
Młody jęczmień wymieszany z wodą w smaku jest dosyć nieprzyjemny (później można się do niego przekonać ;p) - po prostu ma zapach i smak trawy. Ale kiedy zblenduje się go np. z bananem, to jest już lepszy. 

Przyjmowanie:
  • Raz dziennie, na czczo (30 minut przed posiłkiem) - łyżeczka jęczmienia + 200 ml wody
  • Raz dziennie, najlepiej rano w koktajlu warzywnym lub owocowym w ramach śniadania - 2 łyżeczki jęczmienia + niewielka ilości zimnej wody + owoce lub warzywa
  • 3 razy dzienni(przed posiłkami) - łyżeczka jęczmienia + 200 ml wody
  • Można również dodawać go do dań (np. zup, makarony, sosy ) jednak muszą one być przestudzone.
Na samym początku stosowania można zacząć od jednej łyżeczki na porcję zamiast dwóch, gdyż może on lekko przeczyszczać.
Nie należy rozpuszczać proszku w gorącej wodzie, gdyż temperatura niszczy jego właściwości.!!!!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz